Ervaring in ACT 

Van 2003 tot 2019 werkte ik in de revalidatie met mensen met chronische pijn, chronische vermoeidheid en vermoeidheid of pijn na een behandeling tegen kanker. ACT leerde ik kennen op een congres in 2004. De nadruk op het aanvaarden van dat wat niet te veranderen is en te leven naar dat wat jij belangrijk vindt, maakt ACT tot een vruchtbare therapie voor de revalidatie en ook voor de GGZ. 

Vanaf 2004 heb ik verschillende internationale en nationale cursussen en workshops gevolgd en congressen bijgewoond in ACT. Ik geef training in ACT aan psychologen uit de basis- en specialistische GGZ en in de GZ- en KP-opleiding. Sinds 2008 geef ik de cursus ACT voor multidisciplinaire teams samen met Peter Heuts. Inmiddels hebben we training gegeven aan meer dan 800 professionals uit de eerste, tweede en derde lijn gezondheidszorg. 

Registraties 

GZ-psycholoog BIG, nummer 9059313425 

Supervisor vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Gedragstherapie (VGCt) 

Psycholoog NIP 

Basiskwalificatie en seniorkwalificatie Universitair docent 

Werkervaring 

Meer dan 20 jaar ervaring als universitair docent en sinds 2009 als hoogleraar, en nu emeritus-hoogleraar, met als leeropdracht ‘Diagnostiek en behandeling van chronische pijn en vermoeidheid’ aan de Universiteit Twente, vakgroep Psychologie, Gezondheid en Technologie, Enschede. 

Van 2003 tot 2019 senior GZ-psycholoog bij de afdeling chronische pijn en vermoeidheid bij Roessingh Revalidatiecentrum, Enschede